Boendeförtur från 1/1-2024

Vellingebostäder valde under 2017 att ansluta sig till Boplats Syd. De som stod i Vellingebostäders kö och under angiven tidsperiod, 2017-10-13 till 2018-12-31, registrerade sig och förde över denna kö fick möjligheten att ta med sig denna kötid. Fram till 2023-12-31 har dessa personer haft förtur på bostäderna hos Vellingebostäder.

Från 2024-01-01 slåss dessa kötider ihop och den sökande får behålla den längsta kötiden som fanns av kötiden från Vellingebostäder och den man samlat ihop via Boplats Syd. Förturen försvinner därmed för de som haft en tidigare kötid hos oss.

Från samma datum blir det i stället möjlighet att söka bostäder med förtur om du är boende hos Vellingebostäder. För det krävs att du står på kontraktet och har angett ett referensnummer hos Boplats Syd. Då hamnar du före i kön i jämförelse med de som inte bor hos oss. Denna förtur gäller på upp till 30% av lägenheterna som förmedlas och kommer vid publicering att framgå tydligt.

Observera att alla kötider nollställs om du skriver på ett nytt kontrakt, oavsett vilken kötid som användes. Boendeförturen gäller från att man har bott i 12 månader.

Vid ytterligare frågor eller vägledning är du välkommen att kontakta Boplats Syd via info@boplatssyd.se eller genom att ringa 010–20 22 500.

Anmälan med referensnummer kan först göras 1/12-2023 via Boplats Syd

Information om kötider hos Boplats Syd hittar du HÄR

I nedan bifogat dokument kan du se vart på din hyresavi du finner ditt referensnumret du anger till Boplats Syd.

Vad söker du efter?

Skip to content