Ett farväl till vår blivande pensionär!

Efter många år i tjänst hos Vellingebostäder är det tid att tacka av Christer, vår husvärd som ska gå i pension. För att hedra honom har vi bett honom att dela några minnen från sin tid här på Vellingebostäder. Vi stillar också nyfikenheten om han kommer hitta på något speciellt som pensionär. Det är med stor tacksamhet vi säger adjö till en person som har haft en viktig roll i vår vardag.

Hej Christer!
Hur länge har du arbetat hos Vellingebostäder?

I nästan 14,5 år. Jag började 2009 som husvärd här.

Hur har det varit att arbeta för Vellingebostäder?
Det har varit toppen, jag har trivts väldigt bra på min arbetsplats och haft mycket bra kollegor i alla år. Även många trevliga hyresgäster som jag har mött via arbetet.

Har du något roligt minne du vill dela med dig av i din tid som husvärd?
En gång i tiden så fick jag erfara att en hyresgäst försökte tvätta sina skridskor i tvättmaskinen. Den tvättmaskinen blev aldrig sig lik igen. Det roliga är att en tid senare försöker samma hyresgäst torka nypon i torktumlaren, varvid alla som använde den torktumlaren senare trodde att dem fått loppor. Nypon fungerar som ett klipulver och detta gjorde att flera hyresgäster fick utslag på kroppen. Som tur var så upptäckte vi detta och kunde åtgärda så fler slapp bli utsatta.

En annan gång var det en orm som rymde från sin ägare och kom upp genom golvbrunnen i tvättstugan. Det var ett minst sagt annorlunda ärende att åka på.

Nu ska du gå i pension och vi är nyfikna på om du har något speciellt du kommer hitta på nu?
Jag har en hobby vid sidan av där jag samlat på massa gamla ting bland annat glas och porslin. Dessa har jag för avsikt att sortera och även avyttra en del av samlingen. Sedan blir det lite resor framöver. Jag kommer också lägga mer tid till kompisar och familj, som jag inte kunnat träffa lika ofta tidigare. Detta ser jag fram emot!

Till alla som undrar vem som kommer ersätta dig så kan vi avslöja det här.
Jag har redan en ersättare som går bredvid mig i dagsläget. Christan Karlström heter han och kommer att ta över det området jag har haft hand om, det vill säga Vip- och Trangränden i Vellinge. Det kommer bli jättebra och jag lämnar över med varm hand till honom.

Vi önskar Christer en härlig tid som pensionär!

Vad söker du efter?

Skip to content