Hyresgästundersökningen – en första titt på svaren!

Den 16 april var sista dagen att svara på Vellingebostäders hyresgästundersökning för 2023. Tog du chansen att göra din röst hörd? I så fall kommer dina synpunkter och önskemål kring ditt boende vara med och forma strategin framåt i vårt dagliga arbete.

Som tack skänker vi 25 kronor per svar till WWF. Det blir 16900 kronor totalt!

72,8 procent svarade!

En fantastiskt hög svarsprocent, enligt undersökningsföretaget AktivBo. Vi tackar alla er som tagit er tid att svara på undersökningen. Det är guld värt när vi nu ska gå ner på djupet och analysera svaren. Här är en snabbtitt på resultatet för bostäderna.

Ur ett helikopterperspektiv

Serviceindex är det område som går framåt med en positiv utveckling. I detta område så ökar ”Rent och snyggt” mest. ”Valuta för hyran” är det område som har tappat mest.

I dessa frågor är ni mest nöjda:

• Ljusmiljö/tillgång till dagsljus 94,9%

• Bemötande av husvärd 93,8%

• Bemötande vid felanmälan 93,6%

Att ni fortsatt ger bemötandet så höga siffror känns i hjärtat. Att ge bra personlig service till er hyresgäster är högsta prioritet för oss. ‘

I dessa frågor ser vi störst positiv utveckling jämfört med branschen:

• Möjlighet till källsortering

• Sophantering

• Hur husvärden städade efter sig

Alla dessa frågor utmärker sig positivt i jämförelse med branschen och där möjligheten till källsortering är 6,7% högre än branschmedelvärdet.

Några frågor har utvecklats negativt:

• Tvättutrustning i tvättstuga -9,3%

• Städning av tvättstuga -6,2%

• Möjlighet att få tvättider -7,5%

Vi kommer jobba hårt för att vända utvecklingen på dessa punkter. Städningen, som vi haft på entreprenad, har vi inte heller varit nöjda med. En åtgärd vi just tagit har varit att anställa egen personal.

Vad händer nu?

Detta är en kort summering från Aktiv Bo (undersökningsföretaget). Nu ska vi analysera svaren och ta fram konkreta förbättringsförslag. Vi lovar att återkomma längre fram med mer information.

Har du frågor redan nu?

Välkommen att ringa kundservice på 040-42 60 60 eller skicka e-post till info@vellingebostader.se

Sist men inte minst …

Vi skänkte även 25 kronor för varje svar vi fick på vår hyresgästundersökning riktad mot företag som bedriver verksamhet i våra lokaler. Det blev 1000 kronor totalt till WWF. Undersökningen för lokalhyresgäster har just stängts så den har vi inte fått någon analys på ännu. 

Vad söker du efter?

Skip to content