Jordholmen

Läs upp sidans innehåll

JORDHOLMEN

Föregående bild
Nästa bild

Jordholmen – det bästa av två världar

Bor du på Jordholmen har du möjlighet att förena det bästa av två världar. Här förenas lantlig idyll på Söderslätt med bekväm närhet till storstad. Vellingebostäder har byggt 78 attraktiva hyresrätter i stationsnära läge i Västra Ingelstad. De väldesignade och genomgående hyresrätterna, varav hälften är etagelägenheter, har alla en härlig villakänsla med balkong eller terrass. De första 30 lägenheterna blev klara för inflyttning den 1 maj 2018 och resterande 48 lägenheterna den 1 september 2018.

2 rum och kök, 50,5 kvm, 38 st
3 rum och kök, 59,5 – 74,5 kvm, 36 st
4 rum och kök, 83 kvm, 4 st

Området

Stor omsorg har lagts på en genomtänkt arkitektur som tar fasta på Västra Ingelstads unika förutsättningar. Jordholmen får en härlig bykänsla och inspirationen har hämtats från äldre gårdar på den skånska slätten med gemensam gårdsplan, privata och gemensamma mötesplatser, entréer, förråd och parkeringsplatser. Kvarteren med grönytor och gränder bildar en naturlig övergång mellan byns villaområden och den nya tågstationen som invigdes 2016. Från Västra Ingelstad till Trelleborg tar du dig med tåg på ca 14 minuter, till centrala Malmö på 20 minuter, till Hyllie på 13 minuter och till centrala Köpenhamn på 50 minuter. Kastrup, Köpenhamns flygplats ligger bara 35 minuter bort.

Jordholmen 615 km från Stockholm, 37 m över havet

Bostadsområdet har fått sitt namn, Jordholmen, efter Malmö-Kontinentens järnväg som var färdig i slutet av 1800-talet och drogs över Västra Ingelstad. Stationsnamnet var först Månstorp under åren 1898 till 1910, men ersattes år 1910 med Jordholmen, efter en närliggande gård. Namnet behölls fram till stationen lades ner 1973. ”Jordholmen 615 km från Stockholm, 37 m över havet”, stod det på stationens fasad.

Aktivt föreningsliv

Västra Ingelstad är en by med ett aktivt föreningsliv. I byn finns Månstorps Scoutkår som lockar barn såväl som vuxna, eftersom du kan vara scout hela livet. Här får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya vänner. Västra Ingelstads IS utvecklar barn och ungdomar inom fotboll, innebandy och gymnastik. Föreningen har idag 400 aktiva medlemmar och växer stadigt. Varje år startas nya lag. Vellinge Golfklubb ligger i Västra Ingelstad. Golfklubben är väletablerad och erbjuder spel på 18-håls kuperad bana av inlandskaraktär. Klubben har 1300 medlemmar varav 10 procent är juniorer. Västra Ingelstadsbor som fyllt 65 år är välkomna till Träsnidarna som håller till i ett fullt utrustat snickeri. Här är det full aktivitet flera dagar i veckan. PRO Månstorp arrangerar bland annat stavgång, Canastaspel, zumba och vattengympa i poolen på Månstorps Ängar. För de yngre barnen i åldern 7-9 år finns Aktiv ungdoms barndans och till det lokala gymmet, Formtoppen, är alla som vill röra på sig välkomna.

Vård- och omsorgsboendet Månstorps Ängar ligger ett längre stenkast från Jordholmen. Här finns byns simbassäng som lämpar sig väl för motionssimning. Bassängen drivs av Vellinge kommun under Vanningen i Vellinge.

Framtida huvudort

Vellinge kommun har planer på att låta orten bli huvudort för de östra kommundelarna och med Trelleborgsbanans trafikstart förra året gick ortens utveckling in i ett nytt skede. Parallellt med bostadsbyggandet planeras även för förbättrad handel, service samt centrumutveckling.

Virtuell rundtur

Här kan du följa med på en virtuell rundtur på Jordholmen. Klicka på den gård och de lägenheter som du är intresserad av.

TVÄTTMÖJLIGHETER

I varje lägenhet.

PARKERING

Finns att hyra.

Vad söker du efter?

Skip to content