Skanörs nyaste juvel: En oas av smaker och samvaro 

På bild från vänster: Daniel Quiroga, kock och Sanna Möller, Sommelier.

Bakom dörrarna till en av Skanörs äldsta byggnader tar en restaurang och vinbar form. En vision om gemenskap och passion för god mat och vin förenas på ett och samma ställe. Det är en historia som började med en dröm om att skapa något eget, en plats där man kan samlas och smaka på livets goda. Nu blir den drömmen sann, här på Bäckatorget i Skanör, ligger denna gastronomiska oas fylld med läckerheter som öppnar den 19/4. Vellingebostäder har intervjuat Daniel Quiroga och Sanna Möller, två av delägarna av Njud Mat & Vinbar.

 • Vad inspirerade er att öppna en restaurang och vinbar, och vad skiljer er verksamhet från andra i branschen? 
  Vi har alltid velat öppna ett eget ställe och prova göra vår egna grej. Det råkade bara bli så att denna fantastiska lokal blev ledig och så fort vi fick kontraktet så insåg vi potentialen kring att få in massa goda viner, god mat och njuda helt enkelt. Vi kommer ha en levande både dryck och mat meny.  

 • Vilka typer av rätter och drycker kommer att vara huvudfokus i er meny, och hur har ni valt dem? 
  Huvudfokus ligger helt klart på klassiska viner men även inslag av modernare naturviner från Europa. Matmässigt vill vi skapa svenska och europeiska smakkombinationer med hjälp av våra svenska bönder som kommer med råvaror i säsong, helst omfamnade av mycket smör. 

 • Kan ni berätta om er vision för den atmosfär och upplevelse som ni vill skapa för era gäster? 
  Den upplevelse vi vill ge får gästen själv välja lite grann, vi hoppas att våra gäster vill smaka på det mesta och gärna vill matcha med olika drycker till vår mat. Med det sagt så ser vi fram emot att ha en full matsal med tjo och tjim! Atmosfären ska vara lättsam och kul.  

 • Hur ser ni på betydelsen av lokala råvaror och hållbarhet inom er restaurang och vinbar? 
  Det har en stor betydelse att jobba med det lokala, speciellt när det är så tillgängligt och gott! Vi kommer samarbeta med leverantörer runt om i Skåne och Sverige för att skapa en hållbarhet i vår verksamhet. Vi är vana att jobba med zero waste tänket och kommer göra allt för att slippa slänga råvaror. Därav det självklara valet att fokusera på viner inom Europa, att även hålla drycken närmare hemma. Vi kommer fokusera på vinbönder som strävar efter att jobba hållbart och ser efter sin produkt från jord till buteljering.  

 • Vad ser ni fram emot mest när det gäller att vara en del av restaurang- och vinbarsscenen i Skanör, och hur hoppas ni att er verksamhet kommer att bidra till gemenskapen? 
  Vi vill skapa ett nytt vardagsrum i Skanör/Falsterbo, därför är det är viktigt att ha öppet året runt, det är en del av ställena här nere som kör lunch året runt och vi vill bidra med middagsmöjligheterna. Det behöver inte bli mer komplicerat än att man tar en matbit på vägen hem eller ett snabbt glas.  

 • När kommer restaurangen att öppna? 
  Vi har äntligen ett officiellt datum och det är 18 april, alla är välkomna på ett glas mellan 16.00-20.00 för att se sig omkring i lokalen och hälsa på oss! Vi har öppnat för bokning av bord framåt på vår hemsida, njud.nu

Vad söker du efter?

Skip to content