Vellingebostäder nyproducerar i Östra Grevie

I natursköna Östra Grevie har Vellingebostäder påbörjat en nyproduktion som kommer att uppföras av samma entreprenör som grannfastigheten, dvs Götenehus. Det kommer att uppföras två huskroppar med vardera tre lägenheter och kommer att vara i ett plan med egna tillhörande uteplatser. Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara under kvartal 2, 2024. Totalt kommer det alltså finnas 6 stycken lägenheter, 4 stycken 2 rum och kök på 59 kvm och 2 stycken 3 rum och kök på 70 kvm.

För att förbereda tomten för dessa bostäder har vi redan påbörjat schaktningen och grunderna för husen börjar ta form. Husen kommer i färdiga element från Götenehus med leverans planerad vecka 42, 44 och 46. Efter det återstår mycket arbete, både invändigt och utvändigt för att skapa dessa bostäder.

Vellingebostäder har ansökt om att få riva Möllefundamentet, en process som fortsatt pågår. Detaljplanen för området tillåter endast bostäder, och av både tekniska och ekonomiska skäl är det omöjligt att bevara fundamentet, som tyvärr befinner sig i mycket dåligt skick. Vi återkommer med mer information hur detta ärende utvecklar sig.

Vad söker du efter?

Skip to content