Inflyttsguide

Läs upp sidans innehåll

FLYTTA IN

Här har vi samlat information om vad som är viktigt att tänka på när det är dags för dig att flytta in i din lägenhet.

Inflyttningsdag

Första vardagen i varje månad räknas som inflyttningsdag. Om detta är en lördag, söndag eller annan helgdag flyttar du in första vardagen efter helgen.

Nycklar

Nycklarna till din lägenhet finns att kvittera ut på Vellingebostäders kontor mellan kl. 12.30 – 13.15 på inflyttningsdagen. Glöm inte att ta med dig din legitimation. Mer information om nycklar kan du läsa här.

Hemförsäkring

Du måste ha en hemförsäkring, Vellingebostäders försäkring täcker bara skador på själva byggnaden – inte dina ägodelar. Mer om vilka ersättningar en hemförsäkring täcker

Mina sidor

Via Mina sidor kan du göra en felanmälan, se dina hyresavier mm. 

Adressändring

Tänk på att du ska vara folkbokförd där du bor. Du som har flyttat ska, inom en vecka, anmäla flyttningen till Skatteverket. Skatteverket sprider din adress till myndigheter och företag. Du kan, mot en avgift, beställa eftersändning av din post via Adressändring

Vill du veta mer om våra rekommendationen kring adressändring läs vidare här.

Flytt av el och internet

När du flyttar in är det Vellingebostäder som anmäler dig som ny kund hos E.ON. När det gäller flytt av dina övriga abonnemang du har idag (t.ex. internet) så kontaktar du dina leverantörer av dessa abonnemang direkt själv och anmäler en flytt.

Mer information kring Vellingebostäders fibernät i lägenheterna via Vellinge stadsnät läser du här.

Presentera dig för dina grannar

Gå gärna runt och presentera dig de första dagarna för dina närmsta grannar. Det ökar trivseln i området och skapar en trygghet för både dig själv och befintliga hyresgäster.

Har du några frågor så tveka inte att kontakta Vellingebostäders kundservice.

Vad söker du efter?

Skip to content