Utflyttsguide

Läs upp sidans innehåll

FLYTTA UT

Här har vi samlat information om vad som är viktigt att tänka på när det är dags för dig att flytta ut från din lägenhet.

Säg upp ditt hyreskontrakt

När du vill flytta ska du först skicka in en uppsägning till oss.

Vi skickar därefter en bekräftelse på uppsägning till dig. Vi skickar även med en broschyr som innehåller viktig information om din flytt. Broschyren kan också laddas ner här:

El-abonnemanget

Vellingebostäder ansvarar för att ditt elabonnemang hos E-on avslutas i samband med att du flyttar.

Uppsägningstid

Uppsägningstiden är 3 hela kalendermånader från månadsskiftet du har sagt upp hyreskontraktet. Läs mer om uppsägningstid.

Exempel:  du säger upp hyreskontraktet den 15 januari. Då startar uppsägningstiden den 1 februari och löper fram till och med sista april (dvs hela februari, mars och april)

Besiktning

När du sagt upp din lägenhet kommer du bli kontaktad av oss för att boka en tid för besiktning.

Visning av lägenheten

Din lägenhet måste visas för några av dem som sökt den. Du kan välja att vara hemma när lägenheten visas eller lämna nycklar till vår kundservice.

Städbesiktning och lämna nycklarna

Du som hyresgäst är ansvarig att lägenheten är flyttstädad vid sista hyresdagen. Du kommer av oss att bli uppringd och inbokad på en städbesiktning där städningen kontrolleras och den tidigare besiktningen av lägenhetens skick följs upp. Efter städbesiktningen, som utförs av en husvärd, lämnar du över nycklarna till hen.

Adressändring

Glöm inte att göra en flyttanmälan hos Skatteverket så informerar de andra företag och myndigheter om din nya adress. Du kan, mot en avgift, beställa eftersändning av din post via Adressändring.

Vill du veta mer om våra rekommendationer kring adressändring läs vidare här.

Bra att tänka på

Viktigt är att se över dina nuvarande abonnemang för tidning, bredband, TV, telefoni och försäkring så att du hinner ändra dem i god tid. Ta reda på vad som gäller för ditt nya boende!

Vad söker du efter?

Skip to content