Flyttstädning

Läs upp sidans innehåll

FLYTTSTÄDNING

Du som hyresgäst är ansvarig att lägenheten är flyttstädad vid sista hyresdagen. Du kommer av oss att bli uppringd och inbokad på en städbesiktning där städningen kontrolleras och den tidigare besiktningen av lägenhetens skick följs upp. Efter städbesiktningen, som utförs av en husvärd, lämnar du över nycklarna till hen.

I samband med att du mottar en bekräftelse av din uppsägning får du en städchecklista. Där kan du enkelt följa varje steg för att lyckas i ditt slutstäd. För att lyckas ännu bättre i städningen, har vi i filmen nedan samlat vanliga missar.

Om du själv inte vill eller kan städa kan du låta ett städföretag göra jobbet åt dig. Tack vare RUT-avdrag reduceras priserna för flyttstädning och det kan vara värt att anlita ett bolag för att slippa allt arbete som städningen innebär. Kontakta ett städbolag för att få en offert. Även flytthjälp omfattas av RUT-avdrag.

Vare sig du anlitar en firma eller städar själv är det dock du som hyresgäst som är ansvarig för att lägenheten är flyttstädad.

Här nedan finns husmorstips för att underlätta städning:

Husmorstips!

Rengöringsmedel i all ära, men ibland är faktiskt husmorsknepen mer effektiva. Dessutom är de snällare mot miljön.

Här kommer några effektiva husmorsknep som kan underlätta din städning!

Bikarbonat – Smutsigt kakel kan åtgärdas med en fuktig svamp eller trasa och bikarbonat. Bara blöt ner kaklet, applicera bikarbonat och skrubba rent.

Ättika – Ättika är perfekt för att göra rent toalettstolen med. Det är bara att hälla ner det i toaletten, låta verka en stund och sedan gnugga med toalettborsten och spola.

Även ugnen kan enkelt bli ren genom att sätta in en ugnssäker skål med ättika. Sätt ugnen på 50 grader och låt verka i 45 minuter. Sedan är det bara att torka rent.

Kaffebönor – När du stängt av och städat ditt kylskåp och din frys kan du sätta in en kopp med kaffebönor – det hjälper mot den lite unkna lukten som brukar uppstå.

Citron – Gör rent din mikrovågsugn genom att mikra några skivor citron i en skål med vatten. Ungefär 5 minuter brukar vara lämpligt – torka sedan insidan av mikrovågsugnen så den blir ren och torr.

Vad söker du efter?

Skip to content